Презентация на тему "Презентація до уроку Абакумова А.І." по педагогике

Презентация по слайдам
Слайд №1

Текст слайда: Література Авдеева Н.И. Двадцать дифференцированных уроков для одаренных детей. – М.: 2001. Беденко М.В. Збірник текстових задач з математики. -МВАКО, 2004. Мурашко А. Аналіз уроку, Шк. світ, 2008. www.catarrh.narod.ru/gallery/kaiser3.gif


Слайд №2

Текст слайда: Домашнє завдання “Пташиний політ – це великий символ, це символ творчості” Древні мудреці Проявіть творчість ! Складіть задачу на знаходження швидкості про птахів.


Слайд №3

Текст слайда: Підсумок уроку! Долає шлях вона за певний час, То змагаючись з будь-ким із нас, То вітер обганяючи, то хмарку здоганяючи. Є вона і в кожного із нас, І в машини, літака чи черв’яка, У ракети, пароплава, і в жука.


Слайд №4

Текст слайда: Рефлексія Я дізнався … Я навчився… Зрадів тому, що… Розумію зміст… Висловлю свою думку, свою позицію стосовно…


Слайд №5

Текст слайда: чиж 50 (км/год) галка 60 (км/год) колібрі 88 (км/год) голуб 96 (км/год) стриж 300 (км/год) ластівка 190 (км/год) ворона 50 (км/год) шпак 75 (км/год) колібрі 80 (км/год)


Слайд №6

Текст слайда: Ворона летіла 3 год зі швидкістю 50км/год. Шпак таку саму відстань пролітає за 2 години. З якою швидкістю летить шпак? шпак 75 (км/год) ворона 50 (км/год) Х км за 3 год Х км за 2 год V = 50 км/год V = ? км/год 50 х 3 = 150 (км) - S 150 : 2 = 75 (км/год)


Слайд №7

Текст слайда: Маленькі перелітні пташки, такі як колібрі, долають без зупинки до 2000км протягом 25 годин. З якою швидкістю летять колібрі? 2000 : 25 = 80 (км/год) колібрі 80 (км/год) 2000км за 25 год V = ? км/год


Слайд №8

Текст слайда: Галка пролетіла 240 км за 4 години, а чиж пролетів 150 км за 3 години. У кого з них швидкість більша і на скільки? 240 : 4 = 60 (км/год) 150 : 3 =50 (км/год) чиж 50 (км/год) галка 60 (км/год) 150км за 3 год 240км за 4 год V = ? км/год V = ? км/год на ? 60 - 50 =10 (км/год)


Слайд №9

Текст слайда: Ластівки зимують у Південній Африці, але вже у березні величезні зграї цих птахів летять на північ, в Європу,долаючи відстань 9500км за 50 годин. Яка швидкість польоту ластівок? 9500:50 =190 (км/год) ластівка 190 (км/год) 9500км за 50 год V = ? км/год


Слайд №10

Текст слайда: Швидкість польоту голуба близько 96 км/год. Це на 8 км/год більше, ніж у колібрі, але на 204 км/год менше, ніж у стрижів. Яка швидкість у колібрі та у стрижів? Голуб – 96 км/год Колібрі - ?, на 8 км/год менше Стриж - ?, на 204 км/год більше 96 – 8 = 88 (км/год) – V колібрі 96 + 204 = 300 (км/год) – V стрижа голуб 96 (км/год) стриж 300 (км/год) колібрі 88 (км/год)


Слайд №11

Текст слайда: Мета дослідження Визначити швидкість польоту : галки, стрижа, ластівки, шпака, колібрі.


Слайд №12

Текст слайда: S- відстань V- швидкість t- час S= V х t t= S : V


Слайд №13

Текст слайда: Дослідження у малих групах галка колібрі ластівка стриж шпак 2гр 5гр 1гр 3 гр 4 гр


Слайд №14

Текст слайда: Презентація досліджень учнів в групах. Обмін інформацією 1. Розкажіть, яке завдання виконувала група. 2. Які заходи ви ужили задля виконання завдання. 3. Наведіть розв’язок задачі. В ході роботи вдалося навчитися… Ми дізналися … 4. Оцініть роботу своєї групи. Зраділи тому, що…


Слайд №15

Текст слайда: Завдання проектної діяльності. Розташуйте птахів у зростаючій послідовності : спочатку птахів , які відзначаються найменшою швидкістю, а потім птахів із зростаючою швидкістю.


Слайд №16

Текст слайда: галка Давай поміркуємо! колібрі стриж ластівка шпак


Слайд №17

Текст слайда: Як вирішити суперечку? Як дізнатися, яка послідовність правильна?


Слайд №18

Текст слайда: Поясніть зміст висловлювань: Літак летить зі швидкістю 800 км/год Машина їде зі швидкістю 60 км/год Катер пливе зі швидкістю 22 км/год Равлик повзе зі швидкістю 50 см/хв


Слайд №19

Текст слайда: 1 м/с 96 км/год 310 км/год 12 км/с 800 км/год


Слайд №20

Слайд №21

Текст слайда: Попрацюємо у групах Керівники груп: І група – ПАВЛЮК ІЛЛЯ ІІ група – КРУТОВА АННА ІІІ група – КУЛІНІЧ ОЛЬГА ІV група – ДЕРІЙ АНАСТАСІЯ V група – КОЛПАКОВ ПАВЛО


Слайд №22

Текст слайда: Завдання для роботи в групах у конверті


Слайд №23

Текст слайда: стриж Птах, який рідко сідає на землю або дроти. Він харчується і навіть спить у повітрі.


Слайд №24

Текст слайда: ластівка На гладку поверхню землі вона сідає неохоче і тільки для того, щоб підняти матеріал для будування гнізда. Пересувається по землі дуже погано і зовсім не схожа на ту спритну пташку, якою вона здається під час невтомного польоту.


Слайд №25

Текст слайда: Цей птах веселий, жвавий, спритний та розумний, здатний пожвавити ту місцевість, в якій мешкає. Дуже легко виучується вимовляти людські слова або імітувати різні звуки. галка


Слайд №26

Текст слайда: колібрі Ця пташка може здійматися у небо за спіраллю, то раптово злітати угору, то спрямовувати уперед, падати, гальмувати, виснути у повітрі, летіти боком, на спині.


Слайд №27

Текст слайда: шпак У цього птаха перевалиста хода, але з гордістю піднята голова.


Слайд №28

Текст слайда: Математичний диктант Знайти суму чисел 36 і 38. Знайти різницю чисел 480 і 150. Збільшити 17 у 4 рази. Зменшити 180 на 90. Зменшити 64 у 4 рази. На скільки 920 більше, ніж 108? У скільки разів 420 більше, ніж 70? Знайти 1/4 від 60 74 330 68 90 16 на 812 у 6 разів 15


Слайд №29

Текст слайда: У 1783 році брати Монгольф’є вперше здійснили запуск повітряної кулі перед Версальським палацом в присутності короля та придворних. На 430 метрів була піднята корзина з бараном, качкою та півнем.


Слайд №30

Слайд №31

Текст слайда: Легка хмаринка за 20 секунд долає відстань у 80 м, а важка грозова хмара за 15 секунд долає відстань у 45 м. Що рухається швидше: хмаринка або важка хмара?


Слайд №32

Текст слайда: Очевидно, що хмаринка витратила більше часу, але й пройшла більшу відстань. Для того,щоб дізнатися, що рухається швидше, треба порівняти відстані, які хмара і хмаринка долають за 1 секунду. ПОМІРКУЄМО


Слайд №33

Текст слайда: 45м за 15с 80м за 20с ? м ? м 1с 1с 1с 1с 1с 1с 1с 1с 1с 1с 1с 1с 1с 1с 1с 1с 1с 1с 1с 1с 1с 1с 1с 1с 1с 1с 1с 1с 1с 1с 1с 1с 1с 1с 1с


Слайд №34

Текст слайда: Таємниці знань! Для того, щоб знайти швидкість, треба знати відстань і час руху. Звичайно швидкість позначають буквою V, відстань буквою S, а час – буквою t


Слайд №35

Текст слайда: Бери та користуйся! Для того, щоб знайти швидкість, треба відстань поділити на час: V = S : t


Слайд №36

Текст слайда: Для того, щоб знайти відстань, треба швидкість помножити на час: S = V t


Слайд №37

Текст слайда: Для того, щоб знайти час, треба відстань поділити на швидкість: t = S : V


Слайд №38

Текст слайда: 80 : 20 = 4 м за 1 секунду пролетіла хмаринка. або 4 м/с 2) 45 : 15 = 3 м за 1 секунду пропливла хмара. або 3 м/с ЯКИЙ можна зробити висновок? Хмаринка рухається швидше, або з більшою швидкістю. 4 > 3 V = S : t


Слайд №39

Текст слайда: 35км/год 60км/год 40км/год Швидкість Час Відстань V t S 3 год 105 км 4 год 240км 2 год 80км


Слайд №40

Текст слайда: Швидкістю називають відстань, яку долають за одиницю часу. Одиниці швидкості м/с, м/хв, км/с, км/хв, км/год Щоб знайти швидкість, треба відстань поділити на час.


Слайд №41

Текст слайда: Поняття про швидкість. Задачі на знаходження швидкості руху. 4 клас (урок-застосування)


Слайд №42

Текст слайда: Перевірка домашньої роботи Задача № 380 Акад. - ? 5087ст. Кол. - ? 8658ст. 4756ст. Ліц. - ? 1). 8658 – 5087 = 3571(ст.)-у ліцеї 2). 8658 – 4756 = 3902 (ст.)-у акад. 3). 5087 – 3902 = 1185 (ст.)-у кол. Відповідь:у академії навчаються 3902студенти,у коледжі-1185 сту- дентів,у ліцеї-3571 студент. Задача №376 Розв’язання: 1).3800:10=380(кг)-додало госп. 2).3800+380=4180(кг)-здало. 3).4180-3250=930(кг)-на стільки більше господарство здало,ніж планувало. Відповідь: на 930 кг. Приклади №379 64 + 19 =83 117 + 37 = 154 235 + 98 =333 218 – 29 =189


Слайд №43

Текст слайда: Яка величина «зайва»?


Слайд №44

Текст слайда: Назвіть величини у порядку зростання:


Слайд №45

Текст слайда: 203 км – 1200 м = 28 м – 140 см = 7385хв + 6980 дм = 12 год - 8 см = 201 км 800 м 26 м 60 см


Добавить комментарий

You must have JavaScript enabled to use this form.